Użytkownik
nie wiem co mam robić, większa część rodziny przyjezdna i trzeba wszystkich gdzieś ulokować. A to dodatkowe koszty. Trochę głupio mi powiedzieć że mają sami zapłacić za nocleg. Z drugiej strony za mnie też nigdy nikt nie zapłacił. Jak jest u was.
Użytkownik
Zdecydowanie to Młodzi powinni zapewnić noclegi . My akurat nie mamy zbyt wielu przyjezdnych gości, część z rodziny będzie spać po rodzinie, więc my musimy wynająć tylko 2 pokoje dla znajomych.
Użytkownik
My będziemy mieć dużo przyjezdnych i nie wyobrażam sobie nie zapewnić im noclegu. Chociaż koszty będą niemałe to zależy mi, żeby nie rezygnowali z przyjazdu na mój ślub tylko dlatego, że nie mają gdzie spać.
Użytkownik
u mnie wiekszosc rodziny mieszka dosyc blisko wiec z dojazdem nie bedzie klopotu. Niestety nie stać nas żeby płacić jeszcze za nocleg
Użytkownik
Według mnie ta kwestia jest do uzgodnienia, ale wypadałoby żeby Młodzi zapewnili gościom pokoje co wiąże się z poniesiem przez nich kosztów. Jeżeli Was nie stać to powiedźcie gościom jaka jest sytuacja. Na pewno to zrozumieją.
Użytkownik
ja będę opłacać ale mam nie wiele gości przyjezdnych więc przy tych wszystkich kosztach jak dopłacę jeszcze z 400zł to już mi nie zrobi różnicy
Użytkownik
My mamy 3/4 gości przyjezdnych i nawet mi nie przeszło przez głowę, że sami mają szukać noclegu.
Użytkownik
my własnie sie zastanawiamy czy płacic za gości czy nie, dlatego że jak my byliśmy goscmi to nikt za nas nie płacił
Nowy użytkownik
We wrześniu byłam na ślubie, gdzie nocleg gości finansowali młodzi. Nie był to dla nich mały wydatek, bo 3/4 gości była przyjezdna. Po weselu mojej siostry tez część gości nocowała w hotelu. Byli to goście ze strony pana młodego i to on zająć się tą sprawą. Ustalił ze swoją rodziną, że połowę kosztów pokrywają oni. W naszym przypadku, tych przyjezdnych gości nie będzie wielu i poradzimy sobie z ich noclegiem we własnym zakresie. Tak wiec uważam, że finansowanie zależy od stosunków i zwyczajów panujących w rodzinie, finansów młodych i tego, jak się z gośćmi umówimy.
Nowy użytkownik
Najczęściej to jednak młodzi płacą. Ale spotkałam się i z innym podejściem. Chyba to kwestia finansów i układów panujących w rodzinie i wśród znajomych. Ale wydaje mi się, że to i tak bez znaczenia. Jeśli goście będą płacić za noclegi, to pewnie zmniejszy się zawartość kopert.
Użytkownik
U nas uroczystości odbywały się w rodzinnych stronach , więc tam gdzie się dało poprzydzielaliśmy gości , reszcie wynajęliśmy pokoje , jednak nie wyszło to aż tak kosmicznie jak mogło by się zdawać . Polecam Obrączki ślubne Kraków - na prawdę piękne "małe dzieła sztuki" .
Nowy użytkownik
Ja uważam, że dla gości z daleka muszą być zapewnione miejsca do spania, czy to w naszym domu, u znajomych czy w hotelu opłacone oczywiście przez Młodych lub ich rodziców. Ja osobiście polecam wesele lublin - profesjonalna obsługa, pokoje w atrakcyjnych cenach. Jako gość byłam zachwycona!
Nowy użytkownik
Zawsze to młodzi zapewniali noclegi, ale możesz też się umówić z rodziną inaczej.
Ja stoję przed takim dylematem i zastanawiam się jak to rozwiązać. To młodzi powinni zapewnić nocleg, ale z drugiej strony to spory wydatek. Szczególnie, jeśli gości z daleka jest dużo.