U¿ytkownik
nie wiem co mam robiæ, wiêksza czê¶æ rodziny przyjezdna i trzeba wszystkich gdzie¶ ulokowaæ. A to dodatkowe koszty. Trochê g³upio mi powiedzieæ ¿e maj± sami zap³aciæ za nocleg. Z drugiej strony za mnie te¿ nigdy nikt nie zap³aci³. Jak jest u was.
U¿ytkownik
Zdecydowanie to M³odzi powinni zapewniæ noclegi . My akurat nie mamy zbyt wielu przyjezdnych go¶ci, czê¶æ z rodziny bêdzie spaæ po rodzinie, wiêc my musimy wynaj±æ tylko 2 pokoje dla znajomych.
U¿ytkownik
My bêdziemy mieæ du¿o przyjezdnych i nie wyobra¿am sobie nie zapewniæ im noclegu. Chocia¿ koszty bêd± niema³e to zale¿y mi, ¿eby nie rezygnowali z przyjazdu na mój ¶lub tylko dlatego, ¿e nie maj± gdzie spaæ.
U¿ytkownik
u mnie wiekszosc rodziny mieszka dosyc blisko wiec z dojazdem nie bedzie klopotu. Niestety nie staæ nas ¿eby p³aciæ jeszcze za nocleg
U¿ytkownik
Wed³ug mnie ta kwestia jest do uzgodnienia, ale wypada³oby ¿eby M³odzi zapewnili go¶ciom pokoje co wi±¿e siê z poniesiem przez nich kosztów. Je¿eli Was nie staæ to powied¼cie go¶ciom jaka jest sytuacja. Na pewno to zrozumiej±.
U¿ytkownik
ja bêdê op³acaæ ale mam nie wiele go¶ci przyjezdnych wiêc przy tych wszystkich kosztach jak dop³acê jeszcze z 400z³ to ju¿ mi nie zrobi ró¿nicy
U¿ytkownik
My mamy 3/4 go¶ci przyjezdnych i nawet mi nie przesz³o przez g³owê, ¿e sami maj± szukaæ noclegu.
U¿ytkownik
my w³asnie sie zastanawiamy czy p³acic za go¶ci czy nie, dlatego ¿e jak my byli¶my goscmi to nikt za nas nie p³aci³
Nowy u¿ytkownik
We wrze¶niu by³am na ¶lubie, gdzie nocleg go¶ci finansowali m³odzi. Nie by³ to dla nich ma³y wydatek, bo 3/4 go¶ci by³a przyjezdna. Po weselu mojej siostry tez czê¶æ go¶ci nocowa³a w hotelu. Byli to go¶cie ze strony pana m³odego i to on zaj±æ siê t± spraw±. Ustali³ ze swoj± rodzin±, ¿e po³owê kosztów pokrywaj± oni. W naszym przypadku, tych przyjezdnych go¶ci nie bêdzie wielu i poradzimy sobie z ich noclegiem we w³asnym zakresie. Tak wiec uwa¿am, ¿e finansowanie zale¿y od stosunków i zwyczajów panuj±cych w rodzinie, finansów m³odych i tego, jak siê z go¶æmi umówimy.
Nowy u¿ytkownik
Najczê¶ciej to jednak m³odzi p³ac±. Ale spotka³am siê i z innym podej¶ciem. Chyba to kwestia finansów i uk³adów panuj±cych w rodzinie i w¶ród znajomych. Ale wydaje mi siê, ¿e to i tak bez znaczenia. Je¶li go¶cie bêd± p³aciæ za noclegi, to pewnie zmniejszy siê zawarto¶æ kopert.
U¿ytkownik
U nas uroczysto¶ci odbywa³y siê w rodzinnych stronach , wiêc tam gdzie siê da³o poprzydzielali¶my go¶ci , reszcie wynajêli¶my pokoje , jednak nie wysz³o to a¿ tak kosmicznie jak mog³o by siê zdawaæ . Polecam Obr±czki ¶lubne Kraków - na prawdê piêkne "ma³e dzie³a sztuki" .
Nowy u¿ytkownik
Ja uwa¿am, ¿e dla go¶ci z daleka musz± byæ zapewnione miejsca do spania, czy to w naszym domu, u znajomych czy w hotelu op³acone oczywi¶cie przez M³odych lub ich rodziców. Ja osobi¶cie polecam wesele lublin - profesjonalna obs³uga, pokoje w atrakcyjnych cenach. Jako go¶æ by³am zachwycona!
Nowy u¿ytkownik
Zawsze to m³odzi zapewniali noclegi, ale mo¿esz te¿ siê umówiæ z rodzin± inaczej.
Ja stojê przed takim dylematem i zastanawiam siê jak to rozwi±zaæ. To m³odzi powinni zapewniæ nocleg, ale z drugiej strony to spory wydatek. Szczególnie, je¶li go¶ci z daleka jest du¿o.