U¿ytkownik
Chodzi mi o ten p³atny taniec. Bêdziecie zbieraæ ? Kuzynka na swoim weselu uzbiera³a ponad 2000 tys
U¿ytkownik
ja bêdê mia³a ten taniec, to ju¿ tradycja u mnie w rodzinie
U¿ytkownik
ja te¿ bêdê mia³a taniec wykupny, zawsze parê groszy wpadnie
U¿ytkownik
ja nie bêdê zbieraæ, dla mnie to takie ¿abranie, go¶cie daj± kasê w prezencie, musz± ponie¶æ wydatki np na sukienkê, kwiaty, dojazd i jezcze mam kazaæ im p³aciæ za taniec. O nie.
U¿ytkownik
Ja bêdê mia³a ten taniec to ju¿ taka tradycja, nie trzeba wrzucaæ du¿o pieniêdzy ka¿dy mo¿e wrzuciæ tyle ile chce nawet grosika.
U¿ytkownik
u mnie bêdzie na pewno, rodzinka by mnie zabi³a jakbym tego nie zrobi³a
U¿ytkownik
my siê jeszcze zastanawiamy bo ja nie chcê a mój narzeczony chce i nie mozemy siê dogadaæ
Nowy u¿ytkownik
Traktujê to jak tradycjê, bez której nie da siê obyæ i wesele by³oby niewa¿ne Z drugiej strony mam kilka obaw. Supertancerk± nie jestem, a te ci±g³e zmiany partnerów, którzy mog± nie byæ ju¿ w najlepszej kondycji, mog± byæ niebezpieczne dla mnie. Nie wiem, czy dam radê. Z drugiej strony ka¿da kwota siê liczy. Nie mam nadziei na wielkie pieni±dze, ale zawsze ju¿ kilka groszy do przodu.
Nowy u¿ytkownik
Wed³ug mnie, ale zaznaczam to moje zdanie, zbieranie pieniêdzy podczas wesela to rodzaj ¿ebrania, w jakiekolwiek formie by nie by³o.
Nowy u¿ytkownik
Te¿ uwa¿am ¿e zabawy oczepinowe owszem, ale takie zbieranie pieniêdzy to nie.
Nowy u¿ytkownik
no ¿al sobie odpu¶ciæ dodatkowej formy "weselnego zarobkowania", to jedna z niewielu zabaw oczepinowych, na któr± siê zdecydowali¶my i przyznam, ze op³aci³o siê.
Zauwa¿y³am jednak, ¿e ta zabawa nie jest popularna w niektórych rejonach Polski i tym sposobem rodzina mê¿a (£ód¼) nie by³a przygotowana na to finansowo;)
Nowy u¿ytkownik
ja bym musia³a siê dobrze zastanowiæ, ¿eby go¶cie nie mieli k³opotu, a nam kasa siê przyda
Nowy u¿ytkownik
Po co jeszcze placiæ za taniec to ju¿ jest lekka przesada przecie¿ go¶cie musz± daæ prezent kupiæ jakie¶ ubrania na wesele i jeszcze placiæ za taniec parze m³odej o nie to jest lekka przesada
Nowy u¿ytkownik
dok³adnie po co p³aciæ za co¶ co jest tylko na jedn± noc